Scralane V. schrijft:

Ik kijk er altijd enorm naar uit om naar Pro Arte te gaan, dan voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Je krijgt er altijd een geweldige service ook al kan je niet meteen beslissen voor een nieuwe viool of boog. Herstellingen en verharingen zijn altijd al tiptop in orde geweest. Ik weet dat mijn violen en bogen daar in enorm goede handen zijn en dat maakt Pro Arte onmisbaar :)

Myriam P. schrijft

Bepaalde adresjes in de stad zijn alleen gekend bij insiders. Pro Arte is zo'n bedrijfje, dat nochtans wereldwijd exporteert, van Europa tot Azië en de Verenigde Staten. Hoewel ik Ludwig van Beethoven tot mijn verre voorvaderen mag rekenen, heb ik helemaal geen muzikaal talent. Maar Ludwig zou waarschijnlijk kind aan huis geweest zijn bij Frank Pedus van Pro Arte. Hier vinden instrumentenbouwers van over de hele wereld alle mogelijke professionele materialen. In vaktermen noemt men zo'n instrumentenbouwer een 'luthier'. Deze luthiers bestellen hier o.a. het hout en snaren voor strijkinstrumenten. Maar het hoeven niet altijd dure cello's, harpen of violen te zijn, want wie gewoon een paar kapotte snaren van zijn gitaar wil herstellen, kan hier ook terecht. Wie meer ambities heeft en een eigen Stradivarius in elkaar wil knutselen wordt hier natuurlijk met open armen ontvangen!

Tijs O. schrijft:

Een van de meest iconische winkels van Antwerpen bevindt zich in de Geuzenstraat. Waarschijnlijk is het één van de winkels die de meeste mensen wel weten liggen en heimelijk bewonderen maar zelden een voet hebben binnen gezet. Hier verkoopt men namelijk violen, cello's, contrabassen en harpen, de zwaargewichten onder de klassieke muziek dus. En deze winkel is gekend over heel Europa. Ze hebben unieke stukken en deze instrumenten genieten nu eenmaal faam en het is geweten dat ze niet goedkoop zijn. Men kan hier Ottovanius Contrabassen kopen vanuit de 19e eeuw. Die zijn zeldzaam en duur, zelfs mensen die hier niets van afweten zullen beamen dat de verkoop van meer dan honderd jaar oude instrumenten tot de verbeelding spreekt en dit verschaft deze winkel dan ook de mythische aura die hij uitstraalt. Net zoals de vitrine vol strijkers mooi afsteekt tegen het groene velours waarop deze rusten, zo springt deze winkel ook in het oog bij passanten.

Anke W. schrijft

Bij Pro Arte kan je terecht voor alles wat met snaarinstrumenten heeft te maken: snaren en toebehoren voor gitaar, viool, cello, harp, etc. Maar ook voor instrumenten zelf, en herstellingen of bouw op maat ben je hier aan het juiste adres.

Ruth B. schrijft

Als jonge violiste keek ik altijd enorm uit naar een bezoekje aan 'Pro Arte'. Meestal kwam ik er om een nieuw viooltje te lenen, want mijn oude viooltje was ik 'ontgroeid'. Een 32ste, een 16de, een 8ste, een 4de, een halfje, een drievierde en uiteindelijk een hele viool ... alle maten zijn de revue gepasseerd en telkens leende ik mijn violen bij 'Pro Arte'. Wandelen door deze muziekwinkel was voor mij een klein moment van geluk. De violen, cello's, altviolen en harpen vliegen je er om de oren. Ze bengelen hier aan het plafond en aan de muur. De geur van hout en colofan of hars bedwelmden lichtjes mijn zintuigen, maar ik werd er des te gelukkiger van. Aan alle strijkers ... 'Pro Arte' is dé place to be. Hier worden de instrumenten met liefde verzorgd.

Please reload

© 2014 by PRO ARTE Antwerp.                                                  Verkoops voorwaarden                                                       No Violin or other instruments were harmed in the making of this site.​